mariasyvala Ubuntu; Olen, koska olemme.

Eläköön, Pauli Hiivistö!

Vain hetki ennen Mr. Presidentti –finaalin huipennusta toimittaja Äiti Tuulikki Ukkola kirjoitti: ”Kulttuuriväki on suurella joukolla ja tekemisen innolla rientänyt Pekka Haaviston taakse... Kulttuuriväki edustaa kaikkein ehdottominta ja suvaitsemattominta joukkoa.” Tytär Sanna Ukkola, toimittaja hänkin, taas uutisoi sisäpiiristä kuulemansa: ”Viime päivinä Niinistön taustajoukoissa on riehuttu aivan järjettömällä tavalla… Mopo on nyt karannut.”

 

Vetosin välittömästi perheen päätoimittajaan, Isä Jukka Ukkolaan. Pyysin häntä rauhoittelemaan talon naisväkeä, ja ehkä hän niin tekikin:

 

”Puro solisee, Sanna. Otatko lasin piimää, Tuulikki?”

 

Toivoin Jukalta jonkinlaista analyysia tästä kaikesta, mutta hän ei vielä ehtinyt. Itse olin tukevasti Haaviston tukijoukoissa, joten olin estynyt ilmaisemaan puolueetonta tilannearviota.

 

Mutta kun toisen kierroksen vaalitulos selvisi, minua ei alkanutkaan närästää. Kenenkään ei tarvitse kanniskella minua olallaan ja röyhtäyttää ensi yönä. En todellakaan roudaa Tiibetiä vuoteeseen ja jää sinne.

 

Kiitän tästä mielenrauhastani Mr. Pauli Hiivistöä. Hän hiippaili aivan vaalien loppumetreillä takavasemmalta, tuli puoliväliin vastaan ja muodosti halutun synteesin esitettyjen teesien ja antiteesien jälkeen. Tämä siviilin kapteeni kävi hurjan kampanjan talouskasvulla tuloeroja vastaan. Hän ilmoitti tapaavansa Dalai Laman salaa puolitiessä Moskovassa. Hän jopa lupautui armahtamaan joka toisen elinkautisvangin! Aidosti wanna-bi-seksuaalinen vaihtoehdokas Hiivistö oli hengen pelastus kaikille heterohumppaan tylsistyneille homofoobikoille.

 

Ja niinhän siinä kävi, että Hiivistö, vaalien ehdoton mustahevonen voitti ylivoimaisesti nämä vaalit.

 

Se riittää, sillä Hiivistön myötä kaikki voittivat, niin niinistöhöpsähtäneet kuin haavistoheränneetkin.

 

Kauan eläköön Pauli Hiivistö!

 

Parasta vaalimittelössä oli se, että Mr. Hiivistö yhdisti jakaantuneen kansan. Viime hetkellä toisensa löysivät vaaleissa vastakkain asettuneet ahneet poroporvarit, rikkaat kusipäät, maaseudun nolot juntit ja ällöttävät persunatsit sekä pinnalliset vihervasuri-ituhipit, kaiken maailman hurmokselliset kulttuurilepakot, ehdottomat uusstallarit ja liberaalifundamentalistit.

 

Suvaitsevaisto alkoi Hiivistön myötä suvaita myös niitä mielipiteitä, jotka eivät olleet heidän omiaan. Ja ne muut, jotka olivat suvaitsevaiston kanssa eri mieltä, ymmärsivät, että suvaitsevaistollakin saa toki olla mielipiteitä.

 

”Ehdottomuuden aika on ohi”, julisti Hiivistö viimeisessä vaalipuheessaan.

 

”Sovitaanko, ettei jatkossa vedetä ihan jokaista mutkaa suoraksi”, hän vetosi kansaan.

 

Ja kansa totteli, piirsi kympin äänestyslippuun ja antoi tukensa vaalien yllätysvoittajalle.

 

Hiivistön myötä eri lailla ajattelevien dissauksen on arvioitu vähenevän radikaalisti. Vastapuolen haukkumisen uskotaan nyt tyrehtyvän somessa eli sosiaalisessa mediassa, ja vain ani harva vuodattaa tuntojaan Ylen Vihapuhe –kanavalla. Yleisesti ottaen ihmiset närkästyvät vähemmän, paheksuvat toisiaan säästeliäämmin ja pahoittavat mielensä entistä harvemmin, joten tovereiden ei tarvitse enää tarttua verbaalikivääreihin.

 

Lopulta kaikkia alkoi naurattaa. He hihittelivät ehdottomille totuuksille ja päättymättömille politologisille yrityksille selittää, miten maailma oikeasti makaa. Yhdessä he hykertelivät menneelle ajalle, jolloin kaikki suhtautuivat itseensä tavattoman vakavasti. Heitä huvitti ajatus eilisestä, kun jokaisen oli pakko olla oikeassa.

 

Naurusta ei meinannut tulla loppua, eivätkä pidot olisi voineet enää parantua.

 

Siitä käy kiittäminen Hiivistöä!

 

Maassa rauha, lopulta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Seppo Hildén

Anna mä arvaa, sua vituttaa?

Käyttäjän mariasyvala kuva
Maria Syvälä

Seppo, tänään ei ihan oikeasti ketuta mikkää! Hiivistön takana selkä suorana! :) Onnittelen kaikkia voittajia, ihan vilpittömästi.

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Häviäjinä on Suomen kansa. Voittajina haihattelijat = EU eliitti.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

No nepotismi näyttää kukoistavan edelleen.

Toimituksen poiminnat